Βιογραφικό Σημείωμα (CV)

Ο Αριστείδης Μιλάκης (Ζωγράφος & Αγιογράφος) γεννήθηκε το 1941 στην Δερβιτσιάνη τou Αργυροκάστρου της Αλβανίας από έλληνες γονείς. Σε ηλικία εννιά ετών μετακομίζει στα Τίρανα. Το 1968 αποφοιτά από καλλιτεχνικό λύκειο "Jordan Misja" (Τίρανα) με ειδικότητα "Ζωγράφος". Έχει λάβει μέρος σε διάφορες πανεθνικές εκθέσεις στην Αλβανία ως τοπιογράφος. Εργάστηκε μεταξύ άλλων και στο Kinostudio "Shqiperia e Re" ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων (animator) στον τομέα των κινουμένων σχεδίων. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα ως ζωγράφος.

Η καλλιτεχνική του δημιουργία διαχωρίζεται σε δύο διαφορετικούς καλλιτεχνικούς τομείς: στον τομέα της ζωγραφικής και σε αυτόν της βυζαντινής εικονογραφίας.
Στην ζωγραφική του βρίσκουμε τον λυρισμό και τον χρωματικό πλούτο ενός πολύ προσωπικού ιμπρεσιονισμού, ο οποίος διαμορφώνεται παράλληλα με τις στυλιστικές του αναζητήσεις πάνω στη μορφή, στην καλλιτεχνική χειρονομία και την αισθητική.
Ενώ στον χώρο της αγιογραφίας, το καλλιτεχνικό απόσταγμα δημιουργείται μέσα από μια συλλογική οπτική, από την οποία αυτονομείται συνεχώς μορφοπλαστικά υπό το πρίσμα μιάς ιδιαίτερης και μοναδικής προσέγγισης.

No comments: